Італійський прем'єр турбується про українські газові запаси

Вівторок, 18 липня 2006, 11:28

Глава уряду Італії Романо Проді закликав Україну збільшити запаси газу в підземних газових сховищах, щоб уникнути повторення січневої ситуації, коли Росія призупинила поставки газу в Україну, тим самим викликавши перебої і в Європі.

Про це повідомляє Корреспондент.нет.

"Ми не говорили про Україну на загальних зборах "вісімки". Я детально обговорив проблему в ході двосторонньої розмови з Путіним, оскільки ми в Італії стурбовані, глибоко стурбовані новинами про те, що Україна не поповнила сховища", - сказав італійський лідер.

"Ми вже виражали вашому уряду й продовжимо виражати... своє бажання, щоб до зими всі запаси були поповнені, тому що, якщо буде потреба, Італія повинна одержувати газ у належному обсязі", - відповів Романо Проді на питання українського журналіста.

На російські поставки доводиться порядку 30% споживаного в Італії газу.

Минулою зимою Італія була змушена використати стратегічні запаси палива, оскільки обсяги поставок з Росії знизилися через цінову суперечку російської газової монополії "Газпром" і Києва.

Україна за станом на 12 липня закачала в підземні сховища газу (ПСГ) 7 млрд. 100 млн. кубометрів природного газу. Усього до кінця року в ПСГ буде закачано 16 млрд. 400 млн. кубометрів природного газу, що достатньо для стабільної роботи економіки держави в осінньо-зимовий період і забезпечення надійного транзиту газу в країни Західної Європи.

Україна має 13 підземних сховищ газу із загальним активним обсягом газу 32 млрд. кубометрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді