Баранівський виступає за збільшення дотацій аграріям до 7 млрд. гривень

Вівторок, 18 липня 2006, 12:16

Міністр аграрної політики Олександр Баранівський виступає за збільшення дотацій сільськогосподарським виробникам, виплачуваних з державного бюджету, до 7 млрд. гривень.

Про це Баранівський повідомив в інтерв'ю діловому щотижневику "Контракти", передають Українські новини.

"Якщо ми не збільшимо державні дотації до рівня країн Євросоюзу, то остаточно втратимо галузь. Щоб цього не відбулося, потрібно 7 млрд. гривень дотацій", - сказав він.

На його думку, при вступі України до СОТ сільське господарство "програє вчистую", у зв'язку із чим збільшити дотації на АПК необхідно, навіть якщо через це зросте дефіцит бюджету.

Він підкреслив, що збільшити дотації необхідно найближчим часом, тому що приблизно через 10 років розвинені країни модернізують сільське господарство й відмовляться від дотацій, а також зажадають таких самих дій від інших учасників ринку.

"Українські фермери, у такому випадку, залишаться з вилами", - сказав міністр.

Баранівський нагадав, що цього року сума державних дотацій склала 1 млрд. 600 млн. гривень, що, за його словами, також є досягненням.

За станом на 11 липня аграрії одержали 1 млрд. 322 млн. гривень дотацій з державного бюджету.

У державному бюджеті на 2006 рік на фінансування агропромислового комплексу виділено 8 млрд. 88 млн. гривень (в 2005 році - 6 млрд. 161 млн. гривень), у загальному фонді бюджету на АПК передбачено 6 млрд. 140 млн. гривень (в 2005 році - 4 млрд. 480 млн. гривень).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді