Верховна Рада хоче відновити тіньові обороти економіки - Пинзеник

Понеділок, 24 липня 2006, 13:38

Бюджетним комітетом Верховної Ради схвалено проект пропозицій до основних напрямів бюджетної політики на 2007 рік, прийнятих Кабінетом міністрів. Одним із пунктів цих пропозицій передбачено відновлення режиму надання податкових пільг стосовно спеціальних економічних зон та спеціального режиму діяльності технологічних парків.

Переважно такі пільгові режими діяли щодо звільнення від податку на прибуток та податку на додану вартість, повідомляється в заяві міністра фінансів

"Неможливо знайти логіку в рішеннях, коли, з одного боку, заявляється про необхідність захисту національного виробника через механізм підвищення імпортного мита, а з другого, імпортні товари звільняються від ПДВ, що є рівнозначним їх дотуванню" – говориться в заяві міністра.

На думку Віктора Пинзеника, такі режими суперечать статті 13 Конституції України, відповідно до якої "усі суб’єкти права власності рівні перед законом".

"Жодного відношення до сприяння інвестиційному клімату подібні режими оподаткування не мають. Навпаки, вони руйнують інвестиційне середовище, збільшують ризики інвесторів внаслідок нерівних умов конкуренції. Інвестор потребує стабільності та рівних умов оподаткування" – заявляє міністр.

Відновлення схем уникнення від оподаткування через звільнення окремих суб’єктів господарювання від податків не сприяє розвитку економіки України.

Міністерство фінансів України застерігає: відновлення режимів звільнення від оподаткування призведе до критичного розбалансування бюджету, нанесе удар по багатьох соціальних програмах, створить загрозу серйозної фінансової дестабілізації країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді