Мобільні телефони змінюють форми людського спілкування

Вівторок, 25 липня 2006, 14:56

Згідно з проведеним дослідженням, спілкування людей одне з одним змінилося через збільшення використання мобільних телефонів.

У Великобританії 54% опитаних жінок у віці до 25 років використовують свої мобільні телефони у громадських місцях у тому числі і для того, щоб відгородити себе від небажаного знайомства, повідомляє Инопресса.ру.

До таких результатів прийшло дослідження, проведене London School of Economics і Carphone Warhouse на матеріалі відповідей 16 тис. 500 опитаних.

Згідно з дослідженням, раніше жінки використовували газету або журнал як психологічний бар'єр, щоб, приміром, відгородити себе від небажаної розмови в громадському транспорті. Сьогодні цю функцію взяли на себе мобільні телефони.

У ході дослідження також з'ясувалося, що люди частіше використовують свої мобільні телефони для розсилання SMS-повідомлень, ніж для розмов. У середньому, щодня з одного мобільного телефону розсилається близько 3-4 повідомлень, при цьому приймається і відправляється близько 2-3 дзвінків. Це стосується, у першу чергу, людей у віці від 18 до 24 років.

Для жінок з цієї вікової групи стільниковий телефон важливіше телевізора. 32% респондентів зізналися, що якби стояв вибір між телевізором і мобільним телефоном, то вони віддали б перевагу останньому. 11% опитаних змогли б відмовитися від мобільного телефону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді