"АероСвіт" до 2011 р. накупить нових літаків Boeing і Airbus

Вівторок, 25 липня 2006, 15:23

Авіакомпанія "АероСвіт-українські авіалінії" до 2011 року планує майже втроє збільшити свій авіапарк за рахунок поставок нових літаків виробництва ведучих світових виробників авіатехніки Boeing і Airbus.

Як повідомили в прес-службі авіакомпанії у вівторок, у рамках програми її стратегічного розвитку до 2011 року і на наступний період кількість средньомагістральних літаків у парку "АероСвіту" зросте до 2011 року з 11 до 24, дальньомагістральних - із 2 до 8, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На даний час авіакомпанія вже направила компаніям Boeing і Airbus офіційний запит на надання комерційних пропозицій для відновлення і розвитку парку повітряних суден.

При цьому, відповідно до умов "АероСвіту" розширення авіапарку і поступова заміна повітряних суден, використовуваних компанією сьогодні, повинно здійснюватися винятково за рахунок авіатехніки нового покоління.

Заплановане розширення авіапарку дозволить авіакомпанії "АероСвіт" до 2011 року збільшити обсяги пасажироперевезень у три рази в порівнянні з 2005 роком - до 4 млн. пасажирів.

Авіакомпанія "АероСвіт" створена у формі закритого акціонерного товариства. На сьогоднішній день 62% акцій ЗАТ належать українським власникам: Фонду держмайна України (22,4%), компаніям "Генавіаінвест" (близько 25%), "Укрінфоконсалт" (9,8%) і "Бюро" (4,8%). Ще 38% акцій належить нідерландської компанії Gilward Investments B. V.

Перевізник обслуговує 12 авіаліній між містами України і 59 міжнародних маршрутів у 30 країн світу, включаючи 5 дальньомагістральних напрямків у Нью-Йорк (США), Торонто (Канада), Пекін (Китай), Делі (Індія) і Банкок (Таїланд).

На сьогоднішній день у парку компанії 13 повітряних суден Boeing, серед яких 11 средньомагістральних В-737 і 2 дальньомагістральних лайнери В-767.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді