НБУ зніме валютні обмеження для проведення ЧЄ-2012 з футболу в Україні

Понеділок, 31 липня 2006, 10:17

Нацбанк затвердив проект гарантійного листа, який необхідно надати відповідно до вимог УЄФА щодо участі в другому етапі тендеру на право проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні та Республіці Польща.

Проект гарантійного листа схвалено постановою НБУ №196, яка зареєстрована Мін'юстом і набирає сили 4 серпня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до постанови, на період проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні тимчасово припиняють дію ряд норм, які стосуються переміщення української валюти, іноземної валюти, платіжних документів і платіжних карт через митний кордон України в частині переміщення валютних цінностей фізичними особами-нерезидентами.

Документом передбачається, що постанова втратить силу наступного дня після завершення періоду проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні.

У проекті листа передбачається надання гарантій на здійснення будь-якою особою-нерезидентом у період проведення чемпіонату УЄФА ЄВРО 2012 операцій по обміну іноземної валюти в Україні по ринковим обмінним курсам; відсутність в Україні будь-яких обмежень у період проведення чемпіонату на ввезення коштів у будь-якій іноземній валюті будь-якою особою-нерезидентом і вивіз іноземної валюти в сумах, що завезені й отримані в Україні на законних підставах, у зв'язку з проведенням цього Чемпіонату УЄФА.

У травні Україна і Польща представили досьє заявки на проведення фінальної стадії чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

За даними Федерації футболу України, на цьому етапі тендеру Україна та Польща будуть змагатися з Італією, а також з об'єднаною заявкою Угорщини і Хорватії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді