"Промінвестбанк" лякає труднощами на українському енергоринку

Понеділок, 31 липня 2006, 11:17

Призначення ВАТ "Державний ощадний банк України" уповноваженим банком по обслуговуванню рахунків енергоринку може створити труднощі для підприємств паливно-енергетичного комплексу, вважають у ЗАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", який раніше обслуговував енергоринок.

"Таке рішення є лобістським. Це зроблено не вперше. Воно розриває грошові потоки і створює великих труднощів для паливно-енергетичного комплексу. Ця постанова спрямована на підрив ринкових відносин", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в "Промінвестбанку".

Разом з тим у "Промінвестбанку" не повідомили, чи буде банк оскаржувати рішення уряду про призначення "Ощадбанку" уповноваженим банком по обслуговуванню рахунків енергоринку в судовому порядку.

Як повідомлялося, уряд України в липні постановою №1004 призначив "Ощадбанк" уповноваженим банком по обслуговуванню поточних рахунків зі спеціальним режимом використання учасників Оптового ринку електроенергії.

Раніше міністр економіки Арсеній Яценюк повідомив, що уряд вирішив поетапно переводити рахунки державних установ і державних компаній України з комерційних банків у державні банки.

"Ощадбанк" уже був уповноваженим банком по обслуговуванню рахунків енергоринку — з 25 липня 2000 року по 1 січня 2002 року.

"Ощадбанк" засновано у 1991 році. Усієї його акції належать державі. За даними Нацбанку України, на початок квітня поточного року за обсягом загальних активів "Ощадбанк" займав 7-е місце (9 млрд. 530 млн. грн.) серед 164 банків, що діяли в країні.

"Промінвестбанк" засновано у 1992 році. За даними Нацбанку, на 1 квітня 2006 року за обсягом загальних активів (14 млрд. 246 млн. грн.) "Промінвестбанк" займав 3-е місце серед 164 українських банків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді