Політичні ризики "б'ють" по рейтингах України – Fitch

Четвер, 10 серпня 2006, 10:33

Політичні ризики продовжують впливати на рейтинги України, при цьому досить низький рівень державного боргу говорить про наявність потенціалу для їхнього підвищення.

Про це повідомили в міжнародному рейтинговому агентстві Fitch Ratings з посиланням на старшого директора в суверенній аналітичній групі агентства Едварда Паркера, передає Кореспондент.нет.

"Те, що в Україні, нарешті, сформовано уряд, безсумнівно, є позитивною подією. Схоже, що на сьогоднішній день політична криза вирішена. Але оскільки мова йде про Україну, нові драматичні події можуть бути не за горами, і політичний ризик продовжує впливати на рейтинги", - сказав Паркер.

При цьому він відзначив, що відносно низький рівень державного і зовнішнього боргу України свідчить про наявність потенціалу підвищення рейтингів.

"У той же час, у короткостроковій перспективі зберігається значна невизначеність: по-перше, щодо стабільності, послідовності і політичній лінії нового уряду і того, чи зможе він в цілому забезпечити стійкість політичного, макроекономічного і ділового клімату в країні, а, по-друге, у відношенні того, наскільки добре економіка зможе справитися з негативним впливом збільшення цін на газ", - додав Паркер.

Державний прямий і гарантований борг України за січень-червень 2006 року зменшився на 5,45% і на 30 червня п.р. склав 73 млрд. 887 млн. 132 тис. 220 грн. або 14 млрд. 631 млн. 115 тис. 270 дол.

На сьогодні Україна має рейтинги наступних агентств: Standard & Рооr's – "BB-/Стабільний" і рейтинг "uaAA" по національній шкалі; Мооdу's Investors Service – "Ba3/Стабільний"; Fitch Ratings "BB-/Стабільний" і рейтинг "AA+ (ukr)/Стабільний" по національній шкалі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді