Туреччина інвестує в українську економіку $15 млрд.

Вівторок, 15 серпня 2006, 16:00

До 2012 року турецькі бізнесмени планують інвестувати в розвиток української економіки близько 15 млрд. дол.

Про це 15 серпня на прес-конференції повідомив президент юридичної контори, турецький бізнесмен Еркан Ерен, передає Ліга.

Зокрема, Ерен відзначив, що Україна стає усе більш і більш привабливою як для турецьких бізнесменів, так і для турецьких туристів.

Зокрема, в особисті плани бізнесмена входить будівництво мережі готелів у південному регіоні України.

Спочатку Ерен планує побудувати 5-зірковий готель, пізніше – мережу 3-зіркових.

На даний момент ні строки, ні місце розташування готелів поки не відомо, але найбільш привабливими, на погляд турецького бізнесмена, є Крим і Одеса.

У плани бізнесмена входить також організація двох видів відпочинку в мережі готелів - зимового й літнього. Так, у зимовий період ставку буде зроблено на активні види спорту. "Наприклад, як у нас: ми пропонуємо послуги гольфу... басейну... і багато чого іншого", - уточнив він.

У той же час Ерен відзначив, що він – не єдиний, хто цікавиться інвестиціями в економіку України.

Він також відзначив, що для активного розвитку української економіки країні необхідно змінити законодавчу базу.

За словами Ерена, близько 15-20 років тому в Туреччини були такі ж труднощі при залученні іноземних інвестицій у країну. Після зміни законодавчої бази Туреччина почала активно розвиватись.

"Сьогодні громадяни різних країн купують у Туреччині нерухомість... Я впевнений, що незабаром турецькі бізнесмени будуть діяти в Україні", - додав він. Наприкінці він підкреслив, що в результаті активного розвитку в Туреччині на даний момент уже побудовано більше 400 5-зіркових готелів, і що доходи від туристичної галузі торік склали більше 20 млрд. дол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді