"Нафтогаз" повністю розрахується з "РосУкрЕнерго" до кінця жовтня

Вівторок, 22 серпня 2006, 10:24

Міністр палива і енергетики України Юрій Бойко заявляє, що до кінця жовтня НАК "Нафтогаз України" повністю розрахується з компанією "РосУкрЕнерго" за поставлений в першому кварталі 2006 року природний газ.

Про це він повідомив 21 серпня ввечері в ефірі УТ-1, передає УНІАН.

"До середини жовтня "Нафтогаз" повністю розрахується з "РосУкрЕнерго", - сказав Бойко.

Як повідомлялося, минулого тижня представник "РосУкрЕнерго" заявив, що НАК "Нафтогаз" погасила 49 млн. 600 тис. доларів з 371 млн. 800 тис. доларів боргу за поставлений в першому кварталі 2006 року природний газ.

За його інформацією, термін оплати частини заборгованості, що залишилася, буде узгоджено найближчим часом.

Раніше, в серпні "РосУкрЕнерго" попередив "Нафтогаз України" про можливе звернення до стокгольмського арбітражного суду, якщо НАК не виплатить борг за поставлений газ до 15 серпня 2006 року.

У відповідь на ультиматум "РосУкрЕнерго" "Нафтогаз" пообіцяв привернути зовнішній кредит до 5 серпня. А 7 серпня ц.р. новий перший віце-прем`єр Микола Азаров заявив про те, що держкомпанія фактично банкрут, і влада має намір ініціювати ревізію її бізнесу, зокрема схему реалізації газу.

17 серпня віце-прем`єр України Андрій Клюєв заявив, що за результатами перевірки касовий розрив НАК "Нафтогаз України" досягає 8 млрд. грн. За його словами, уряд розробив план фінансового оздоровлення компанії і ставить завдання "витягти з тієї ями, в якій опинився НАК "Нафтогаз України", до лютого-березня 2007 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді