Доходи росіян за місяць упали на 5%

Вівторок, 22 серпня 2006, 12:59

У липні 2006 року грошові доходи населення Росії знизилися на 2,7%, а реальні розташовувані доходи - на 4,9% у порівнянні з червнем того ж року.

Уперше з 1998 року реальні доходи росіян не виросли, а упали, повідомляє Лєнта.ру.

Середня зарплата в липні склала, за даними Росстату, склала 11 тисячі 220 руб. При цьому доходи бюджетників ростуть швидше за середні зарплати і поступово до них наближаються.

Припинення зростання доходів населення могло бути викликане трьома причинами. По-перше, через різке збільшення зарплат у попередні місяці могла змінитися модель відходу у відпустку й усе більше число росіян може дозволити собі відпочивати влітку.

По-друге, з цієї ж причини був створений "ефект бази", і дані по липню порівнювалися з показниками червня, що сильно виросли.

Третя причина полягає в методології Росстату. У ситуації, коли населення позбувається доларів, агентство зараховує отримані рублі в зростання доходів. Через відпустки темпи обміну доларів на рублі могли сповільнитися.

У річному вирахуванні зарплати громадян Росії продовжують рости. У порівнянні з липнем 2005 року, грошові доходи населення виросли на 24,1%, а реальні розташовувані доходи - на 11,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді