Помилка японської фондової біржі обійдеться в $350 млн.

Вівторок, 22 серпня 2006, 16:35

Японська брокерська компанія Midzuho Securities, що є підрозділом одного з найбільших у світі банків Midzuho Financial Group, вимагає в Токійської фондової біржі виплати компенсації на суму більш 350 млн. дол.

Про це заявив сьогодні в Токіо президент ТФБ Тайдзо Нісімуро, передає Ліга.

Як повідомляє "ИТАР-ТАСС", причиною фінансових претензій компанії став скандальний інцидент у грудні 2005 р., коли біржа не змогла скасувати помилкові операції. Збиток Midzuho Securities, який обчислюється сотнями мільйонів доларів.

Брокерський підрозділ банку допустило "помилку" при виставлянні акцій одного з рекрутингових агентств.

Замість того, щоб запропонувати 1 акцію за 610 тис. ієн (більш 5 тис. дол.), на продаж були відправлені 610 тис. акцій по одній ієні (0,8 цента). Вони були миттєво розкуплені, причому число проданих акцій у 42 рази перевищило їхню реальну кількість (14,5 тис.).

Помилку помітили не відразу, а коли це усе-таки відбулося, виникли технічні складності зі скасуванням операції. У результаті довелося викуповувати весь пакет за його дійсну вартість.

Після голосного скандалу пішли у відставку президент Токійської фондової біржі Такуо Цурусіма, а також старший керуючий директор Садао Іосіно і відповідальний за технічне забезпечення торгів керуючий директор Томіо Амано. Ще 9-ти топ-менеджерам на 3 місяці урізали зарплату на 10%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді