Мінекономіки займеться стимулюванням експорту і відновленням СЕЗів

Вівторок, 29 серпня 2006, 12:50

Міністерство економіки має намір розглянути можливості стимулювання експорту й очікує скорочення імпорту.

"Природно, ми будемо думати про програми стимулювання експорту... Бум купівельної спроможності продовжується. Але я думаю, що все-таки будь-який ринок має свої межі насичення, і тут рівень споживання буде стабілізовано. Це буде об'єктивно сприяти певному скороченню імпорту", - повідомив міністр економіки Володимир Макуха, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, український уряд очікує, що в 2007 році зростання реального ВВП складе 6,5%, а інфляція - 7,5%.

Уряд також очікує в наступному році позитивне сальдо торговельного балансу країни на рівні 163 млн. дол. за рахунок випереджального росту експорту (на 12,1% - до 54 млрд. 179 млн.) у порівнянні з імпортом (на 7,3% - до 54 млрд. 16 млн.).

Говорячи про ініціативи поновлення пільг для спеціальних економічних зон (СЕЗ) і територій пріоритетного розвитку (ТПР), міністр відзначив недоцільність їхнього повернення в колишньому вигляді.

"У тому вигляді, у якому вони були, повертати немає ніякого сенсу. Пільги потрібно прямо прив'язати до результативності. Якщо вони і будуть, то для виробничих підприємств і тих, хто працює в інноваційному секторі", - підкреслив Макуха.

Глава Мінекономіки також повідомив, що вважає за доцільне введення співробітників міністерства до складу Ради Нацбанку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді