"Укрсоцбанк" прогнозує сплеск на ринку іпотеки

Понеділок, 11 вересня 2006, 13:29

У вересні напевно можна чекати сплеску на ринку іпотеки.

Влітку споживча активність клієнтів у зв'язку з періодом відпусток була низькою, але тенденція серпня показала, що вересень виведе ринок на невеликий сплеск у сфері іпотечного кредитування, вважає начальник відділу іпотечного кредитування АКБ "Укрсоцбанк" Роман Тищенко, якого цитує прес-служба банку.

Умови, з якими будуть виходити банки в осінній період – різні. Деякі з них на початку місяця підняли ставки на 2%, деякі обмежили клієнтам можливість одержання кредиту, деякі посилили умови по видачі кредитів шляхом додаткових комісій і зборів.

"Подорожчання банківських ресурсів тягне за собою подорожчання ставок. Що стосується подорожчання самого іпотечного банківського продукту, то кількість споживачів та покупців нерухомості звузиться", - прогнозує експерт. Він відзначає, що в період підвищення ставок по кредитуванню в одних банках, інші намагаються перерозподілити ринок, зменшуючи процентні ставки.

"Питання в тому, чи зможуть такі банки задовольнити всіх бажаючих взяти кредит за нижчою ставкою, ніж на ринку", - підсумовує Роман Тищенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді