Пинзеник застерігає януковичів від втрати 12,5 млрд. грн.

Понеділок, 11 вересня 2006, 18:27

Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник виразив стурбованість з приводу намірів нового уряду втягти Україну в борги, збільшуючи дефіцит бюджету.

Пинзеник, коментуючи намір нового керівництва мінфіну збільшити дефіцит бюджету, сказав: "Очевидно, апетити ростуть. Хочеться більше витрачати грошей", передає Ліга з посиланням на прес-службу партії "Реформи і порядок".

Колишній керівник головного фінансового відомства держави звернув увагу, що витрачати державні кошти планується нібито на інвестиції, що насправді означає фінансування приватного бізнесу і відновлення сумно відомої системи "відкатів".

Покриття виникаючого дефіциту за рахунок збільшення державного боргу Віктор Пинзеник також вважає дуже небезпечною тенденцією.

Занепокоєння екс-міністра фінансів викликає також "спроба підмінити податкову реформу зниженням податків для обраних - так звані вільні економічні зони (ВЕЗ) і території пріоритетного розвитку, де право не платити податки одержують тільки обрані суб'єкти господарювання".

"Відкриття ВЕЗ призведе до втрати бюджетом майже 12 млрд. 500 млн. грн.", - підкреслив Пинзеник. На його думку, "це явище не буде сприяти інвестуванню, тому що воно дискримінує суб'єктів господарювання, у тому числі й національного виробника".

За словами екс-міністра, відповідно до попередніх розрахунків, "витрати бюджету, що планує новий уряд, уже складають майже 14 млрд. грн., а ресурс бюджету - 2 млрд. 500 млн. грн. Отже, такий бюджет неможливо буде виконати в умовах відновлення податкових пільг".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді