На планеті вже 2,5 млрд. чоловік користуються мобілками

Вівторок, 12 вересня 2006, 14:32

За даними дослідницької компанії Wireless Intelligence, загальна кількість власників мобільних телефонів у всьому світі досягла 2 млрд. 500 млн. чоловік. В десятку країн, де за останній рік було підключено найбільша кількість нових абонентів, ввійшли також Україна та Росія.

"Індустрії стільникового зв'язку треба було ні багато, ні мало, а довгих двадцять років на подолання мільярдного бар'єра. А відмітка в 2 млрд., зареєстрована 12 місяців назад, була досягнута за 3 роки", - заявив директор Wireless Intelligence Мартін Гарнер, передає Ліга.

За його словами, очікується, що наступна відмітка в 3 млрд. абонентів буде подолана вже через два роки.

Як повідомляє інтернет-видання Geekzone, щомісяця в усьому світі до мереж стільникового зв'язку підключаються понад 40 млн. чоловік, що є рекордним показником.

До вересня поточного року світова база стільникових абонентів виросла на 484 млн. користувачів.

40% росту забезпечили країни Азіатсько-тихоокеанського регіону, 30% припало на держави Східної Європи і Латинської Америки, 10% - на Африку, а 20% - на Західну Європу, Близький Схід та Північну Америку.

За інформацією видання, в число перших десяти країн, що лідирують за темпами підключення нових абонентів, увійшли Китай, Індія, Росія, США, Пакистан, Україна, Бразилія, Індонезія, Нігерія та Бангладеш.

Нагадаємо, станом на 1 липня поточного року обсяг абонентських баз ведучих операторів України виглядав так: "Київстар" - 16 млн. 5 тис. чоловік, UMC - 15 млн. 112 тис. чоловік. Основне зростання баз відбулося в 2005 році, коли кількість користувачів стільникового зв'язку в Україні виросло більш ніж у 2 рази (в порівнянні з 2004 роком).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді