"Нафтогаз" віддав борг туркменам

Середа, 13 вересня 2006, 13:03

НАК "Нафтогаз" цілком погасила заборгованість за туркменський природний газ, який було поставлено в Україну до 2006 року.

"Компанія не має боргів перед туркменською стороною", - передає "Інтерфакс-Україна" слова керівника прес-центру НАК Костянтина Бородіна.

Борг "Нафтогазу" за туркменський газ, який було поставлено до 2006 року, станом на 28 серпня складав близько 10 млн. 500 тис. дол.

Бородін також повідомив про наміри "Нафтогазу" найближчим часом погасити частину простроченої заборгованості, а саме 150 млн. дол., перед трейдером RosUkrEnergo за газ, який було поставлено у січні-березні 2006 року.

Офіційний представник RosUkrEnergo Андрій Кнутов підкреслив, що борг "Нафтогазу" перед трейдером станом на 13 вересня складав 322 млн. дол.

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко в серпні припустив, що "Нафтогаз" до середини жовтня цілком погасить заборгованість перед RosUkrEnergo за природний газ, який було поставлено в першому кварталі 2006 року.

Як повідомлялося, державний концерн "Туркменгаз" та "Нафтогаз" в грудні минулого року уклали контракт на постачання в 2006 році 40 млрд. куб. м газу. Однак, "Туркменгаз" з 1 січня 2006 року не виконує цей контракт.

Однією з основних причин його невиконання туркменська сторона називала наявність у "Нафтогазу" заборгованості за газ, який було поставлено в Україну до 2006 року.

Ексклюзивним постачальником російського і середньоазіатського, у тому числі туркменського, природного газу в Україну з 1 січня поточного року є RosUkrEnergo.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді