Янукович планує продати в 2 рази більше, ніж збиралася Семенюк

Середа, 13 вересня 2006, 15:20

Кабінет міністрів має намір запропонувати Верховній Раді передбачити в державному бюджеті на 2007 рік надходження від приватизації в розмірі 10 млрд. грн.

Про це повідомила голова Фонду держмайна Валентина Семенюк, передає Finance.ua.

До того ж вона зазначила, що ФДМ вносив пропозицію передбачити в держбюджеті-2007 5 млрд. 500 млн. грн. від приватизації. Ця сума відповідає балансовій вартості всіх підприємств, які планується виставити на продаж наступного року.

Семенюк не змогла оцінити реальність передбачених у проекті держбюджету 10 млрд. грн. від приватизації.

У той же час вона вважає , що реальні надходження від приватизації будуть вище 5 млрд. 500 млн. грн. за рахунок того, що підприємства планується продавати на аукціонах та конкурсах і тому фактична ціна продажу підприємств буде вище балансової.

Вона також зазначила, що багато залежить від роботи з власниками вже проданих підприємств. Зокрема , на обліку у ФДМ знаходиться 217 приватизованих об'єктів, за якими не виконуються інвестиційні зобов'язання, у зв'язку з чим вони можуть бути виставлені на повторний продаж.

Як повідомлялося, Кабмін на засіданні в середу розглядає законопроект про держбюджет на 2007 рік.

У січні-серпні поточного року Фонд держмайна перерахував у державний бюджет 298 млн. грн., отриманих від приватизації держпідприємств. Верховна Рада, в свою чергу, визначила в держбюджеті на 2006 рік доходи від приватизації у розмірі 2 млрд. 122 млн. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді