Мороз хоче змінити держбюджет

Понеділок, 18 вересня 2006, 10:28

Голова верховної ради Олександр Мороз не виключає внесення змін до бюджету на поточний рік і розраховує на своєчасне прийняття бюджету на 2007 рік.

Він відзначив спірні питання, які виникли у зв'язку з підвищенням заробітної плати для державних службовців і відсутністю коштів для цього в скарбниці, передає "Інтерфакс-Україна".

"Очевидно, щоб зняти ці проблеми потрібно провести зміни в бюджет цього року, тому вважаю, що найближчим часом будемо це робити", - сказав спікер.

Мороз розраховує на своєчасне прийняття держбюджету на 2007 рік. За його словами, про зміну параметрів бюджету на наступний рік стане відомо після проведенні дискусії між політичними силами.

"Тому що там є деякі питання, які викликають питання і у місцевих структурах влади, і з погляду державного та консолідованого бюджету", - відзначив голова раді.

Зокрема, це стосується перерозподілу ВВП, питань мінімального прожиткового мінімуму, його співвідношення з ростом зарплати й інфляції. Мороз прогнозує, що така дискусія відбудеться на наступного тижня.

Він відзначив, що бюджетні питання будуть також обговорюватися в понеділок на засіданні координаційної ради парламентської коаліції за участю першого віце-прем'єра, міністра фінансів Миколи Азарова.

Як повідомлялося раніше, 15 вересня кабінет міністрів запропонував верховній раді затвердити державний бюджет на 2007 рік з доходами 140 290,3 млн. гривень, видатками - 153 457,9 млн. гривень, дефіцитом - 15 148,4 млн. гривень або 2,55% ВВП.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді