Уряд Януковича не збирається зменшувати тарифи на комунальні послуги

Понеділок, 18 вересня 2006, 13:06

Уряд не збирається зменшувати тарифи на комунальні послуги.

Про це в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня" в суботу заявив віце-прем'єр, міністр будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства Володимир Рибак, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми нічого не будемо скасовувати. На сьогоднішній день це неможливо, та й не потрібно. Однак ми проводимо ретельний моніторинг областей", - заявив Рибак.

Тарифи можуть змінюватись за результатами цього моніторингу, підтвердив віце-прем'єр.

"За все треба платити. Проте, це не значить, що уряд залишиться осторонь тих родин, що виявляться не в змозі сплачувати житлово-комунальні послуги", - додав він.

Також віце-прем'єр вважає, що кількість громадян України, що одержують субсидії, зросте в результаті останнього підвищення тарифів.

"Три роки тому більше чотирьох мільйонів громадян одержували субсидії від держави. Сьогодні ця цифра дійсно скоротилася до 800 тисяч. Я думаю, що в зв'язку з останніми змінами вона знову значно зросте", - повідомив Рибак.

Для оптимізації оплати за житлово-комунальні послуги віце-прем'єр рекомендує встановлення лічильників на різні послуги і розвиток кондомініумів.

"Перший вихід - ставити лічильники. Наш уряд вперше в бюджеті на майбутній рік передбачає 300 мільйонів гривень саме на ці мети.
Гроші підуть у регіони. Другий вихід - залишити гроші в конкретному будинку", - пояснив віце-прем'єр.

"Не важливо, як це буде називатися - кондомініум, домоуправління, головне - провести роздержавлення підприємств ЖКГ і надати людям можливість контролювати фінансові потоки своїх будинків: укладати контракти на вивіз сміття, ремонт водопроводу... Основним принципом житлової реформи повинне стати те, щоб гроші, оплачені за послуги, йшли на відтворення цих послуг. Сьогодні 80% цих грошей йде на заробітню плату працівникам ЖКГ. Однак для цього потрібна серйозна інформаційна
кампанія, - вважає Рибак.

Також віце-прем'єр повідомив, що "є ініціатива уряду зайнятися програмою розвитку столиці на найближчі п'ять років. Уряд готовий її фінансувати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді