Прострочена заборгованість по відшкодуванню ПДВ складає 1,7-1,8 млрд. грн. - ДПА

Понеділок, 18 вересня 2006, 18:21

Прострочена бюджетна заборгованість із відшкодування податку на додану вартість складає близько 1,7-1,8 млрд. грн. без урахування близько 500 млн. грн. спірної заборгованості, накопиченої з кінця 1990-х років.

Про це повідомив голова Державної податкової адміністрації (ДПА) Анатолій Брезвин, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми 1 млрд. 158 млн. грн. відшкодували в серпні. На сьогоднішній день заборгованість становить 1,7-1,8 млрд. грн.", - підкреслив він.

За його словами, ДПА проводить активну перевірку правомірності поданих до відшкодування сум ПДВ, відзначаючи поновлення в 2005-2006 роках схем внутрішнього фіктивного відшкодування ПДВ.

"Сума ПДВ, заявлена до відшкодування (а зараз вона складає 12 млрд. 600 млн. грн.), неадекватна ні темпам економічного росту, ні темпам росту експорту", - підкреслив він.

Брезвин відзначив, що повністю погасити прострочену заборгованість із ПДВ до кінця року буде складно.

Як повідомлялося, після зміни уряду 4 серпня перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров заявив про необхідність додатково перевірити заявки на відшкодування ПДВ.

Президент Віктор Ющенко 15 вересня доручив Генпрокуратурі протягом 10 днів перевірити ситуацію, що виникла в серпні щодо компенсації ПДВ. За його словами, загальний план відшкодування ПДВ було виконано на 76%, тоді як у східних областях його було перевиконано: у Криму - на 30%,в Луганській області - на 30%, у Донецькій - на 121%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді