НБУ змінить нормативи обов'язкового резервування

Вівторок, 19 вересня 2006, 10:45

НБУ з 1 жовтня знизить нормативи обов'язкового резервування по термінових депозитах юридичних і фізичних осіб у національній валюті з 2% до 0,5%, по коштах до запитання на поточних рахунках - з 3% до 1%, одночасно збільшивши норматив резервування для строкових валютних вкладів з 3% до 4%.

Відповідну постанову №364 "Про окремі питання регулювання грошово-кредитного ринку" правління НБУ прийняло 15 вересня "з метою сприяння ефективнішому направленню до банків ресурсів для кредитування реального сектора економіки, а також підвищення ефективності застосування механізмів регулювання грошово-кредитного ринку", передає "Інтерфакс-Україна".

Одночасно Нацбанк підвищив обсяг обов'язкових резервів, що повинен щодня перебувати на кореспондентському рахунку кожного банку в НБУ до початку операційного дня, до 100% (від суми обов'язкового резервування за попередній період).

Як повідомлялося, норматив щоденного резервування НБУ з 1 березня знизив з 90% до 70%, а на рівні 100% останній раз він був до 1 жовтня 2005 року.

Нацбанк раніше неодноразово заявляв про плани стимулювати залучення банками депозитних ресурсів у гривні, обмеживши кредитування у валюті.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді