Ціни на столичне житло і не думають падати

Вівторок, 19 вересня 2006, 13:19

За минулий тиждень з 11 по 18 вересня 2006 р. індекс вартості вторинної нерухомості Києва зріс на 5 дол./кв.м. Поточне значення індексу вартості складає 1692 дол./кв.м.

Незважаючи на те, що влада задекларувала створення ринку доступного житла, житло стає все більш недоступним для більшості родин столиці. Ціни у столиці на житлову нерухомість як і раніше ростуть, повідомляє Finance.ua.

Хоча цього тижня зростання цін було не таким стрімким, як минулого. Основною причиною недоступності житла є випереджальне зростання його вартості порівняно із зростанням доходів значної частини родин.

Крім того, зростання вартості квартир відбувається через недостатнє зростання щорічних обсягів будівництва житла і постійного росту платоспроможного попиту з боку 10-15% домогосподарств, які представлені, в основному, інвесторами ринку житла,
представниками бізнесу та чиновників.

Новими покупцями на ринку житла столиці стають мешканці околишніх сіл, які змогли вдало реалізувати свої земельні ділянки.

Разом з тим, пропозиція квартир на ринку Києва залишається недостатньою, і високий попит підштовхує продавців до підвищення цін.

В очікуванні подальшого подорожчання деякі продавці все ще притримують квартири. А інформація про вартість виставленої на продаж квартири вже через тиждень стає неактуальною.

Єдиним способом для багатьох вирішити проблему з житлом залишається купівля квартири в містах-супутниках. Але вже і там ціни на квартири стають високими.

Хоча з іншого боку існує надія на те, що з прийняттям закону про податок на нерухомість спекуляція на ринку житла стане менш вигідною і призведе до поповнення пропозиції. Можливо, цей фактор зможе вплинути на сформовану тенденцію активного росту цін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді