Італійський Banca Intesa має намір серйозно зайнятися лізингом в Україні

Вівторок, 19 вересня 2006, 16:46

Італійський Banca Intesa має намір створити свою власну лізингову компанію в Україні. Інформацію про це підтвердив голова правління "Укрсоцбанку" Борис Тимонькін.

"Ваnса Intesa планує створити в Україні лізингову компанію. Створювати будемо з нуля", - заявив він, передає UABanker.

Intesa буде не першим іноземним гравцем на ринку лізингу, що працює в парі з банком. Французька компанія ALD International придбала повний контрольний пакет свого українського партнера "Перша лізингова компанія". "Українська лізингова компанія" уже належить "Укрсиббанку".

На українському ринку також представлений "Райффайзен Лізинг Аваль", "ХФБ Лізинг", "Ласка Лізинг" (належить латвійському Parex banka).

Крім того, французька BNP Group також планує зайнятися лізингом в Україні.

Іноземці впевнені, що ринок лізингу є перспективним. За даними Всесвітнього банку в країнах ЄС, через лізинг здійснюється близько 15-30% інвестицій в основні фонди.

В Україні ця цифра не перевищує 2%. На 1 січня 2006 року в Україні було зареєстровано 58 лізингових компаній. Банкіри стверджують, що займатися лізингом в Україні досить вигідно.

"Це поки не дуже розвинутий у нас ринок, і його ємність велика. Особливо вигідно завозити в Україну обладнання. У першу чергу, будівельне і сільськогосподарське", - говорить президент Банку НРБ В'ячеслав Юткін. Вигода ж банку, що є засновником лізингової компанії, за його словами, полягає ще й у тому, що вартість платежів по лізингу вдвічі перевищує прибутковість кредитів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді