"Газ України" збирається "надзвичайно жорстко" вибивати борги з тепловиків

Вівторок, 19 вересня 2006, 18:58

"Газ України" буде надзвичайно жорстко домагатися погашення газових боргів Теплокомуненерго, включаючи повне відключення підприємств-боржників, і закликає місцеву владу підвищити тарифи на тепло до рівня собівартості.

"Непогашені борги ТКЕ лише за 2006 рік складають 560 млн. дол.", - повідомив заступник генерального директора ДК "Газ України" Іван Варга в інтерв'ю телевізійній програмі "Енергопанорама", передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, ці кошти повинні були бути спрямовані на підготовку до опалювального сезону: частково - на накопичення запасів газу, частково – на ремонт газорозподільних і газопідводних мереж.

Головною причиною виникнення і постійного накопичення боргів ТКЕ є небажання органів місцевого самоврядування підвищувати тарифи на теплопостачання до рівня собівартості, відзначив представник "Газа України".

Варга відзначив, що у більшості міст України тарифи на теплопостачання нижчі собівартості тепла, і навіть, якщо споживачі розраховуються за теплову енергію на 100%, цих грошей все одно не вистачає, щоб розрахуватися з постачальниками природного газу.

Як підкреслив заступник гендиректора "Газа України", для рішення питання боргів Теплокомуненерго необхідна "політична воля" органів місцевої влади.

"Я хочу, щоб нові мери зрозуміли: якщо не буде платежів за газ, то неможливо ремонтувати і відновлювати газові мережі, - підкреслив Варга. - А якщо вчасно не проводити ці роботи, у будь-якого мера в розпал зими може виникнути набагато серйозніше іміджева проблема, ніж підвищення тарифів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді