Бюджетний комітет не рекомендує ВР голосувати за горе-бюджет

Середа, 20 вересня 2006, 14:19

Бюджетний комітет Верховної Ради буде рекомендувати парламенту не голосувати за проект Держбюджету на 2007 рік у тому вигляді, у якому його подав уряд, оскільки, на думку комітету, проект потребує істотних допрацювань.

Про це на прес-конференції заявив заступник голови Бюджетного комітету ВР, член фракції "Наша Україна" Павло Жебрицький, передає Ліга.

Жебрицький підкреслив, що проект Бюджету-2007 "не є бюджетом розвитку" і "не є соціально-спрямованим", а є "бюджетом для своїх". Зокрема, він назвав досить "оптимістичними" розрахунки уряду, які стосуються основних макропоказників Бюджету-2007.

Депутат підкреслив, що проект Держбюджету вимагає істотної доробки, у зв'язку з чим Бюджетний комітет буде рекомендувати парламентаріям не голосувати за даний законопроект у тому вигляді, в якому уряд подав його до Верховної Ради.

Жебрицький сподівається, що в цьому питанні позицію фракції "Наша Україна" підтримають також соціалісти.

За його словами, "основним електоратом соціалістів є село", а проект Бюджету-2007, підготований урядом, "передбачає значні скорочення витрат на фінансування та збільшення податкового тиску на сільське господарство".

Замглави комітету ВР також підкреслив, що у випадку, якщо парламент не підтримає позицію комітету стосовно проекту Держбюджету-2007 і його все-таки буде прийнято у запропонованому урядом вигляді, то члени комітету будуть рекомендувати президенту застосувати до нього право вето.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді