Закон "Про акціонерні товариства" не можуть прийняти через ЗАТ

Четвер, 21 вересня 2006, 16:05

Однією з перешкод, через які законопроект "Про акціонерні товариства" все ще не прийнято, є питання, пов'язані із закритими акціонерними товариствами.

Про це в ході форуму "Злиття та поглинання в Україні" повідомив голова Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку Анатолій Балюк, передає Ліга.

При цьому голова комісії підкреслив, що питання, по'язані з ЗАТ, "це самий складний момент, чому законопроект "Про акціонерні товариства" не проходить через ВР".

Балюк відзначив, що на сьогодні в Україні існують 36 тисяч акціонерних товариств, з них 2/3 - закриті акціонерні товариства.

"Як говориться, ще не час відкривати інформацію. Народ одержав істотні пакети, але не хоче проявлятися, як власник", - підкреслив Анатолій Балюк, привівши як приклад ситуацію, коли "директор якогось маслосирзаводу" не хотів відкривати інформацію про те, який у нього пакет, тому що йому було "перед людьми незручно".

Балюк підкреслив, що комісія пропонує в розробленому законопроекті про акціонерні товариства ввести норму про те, щоб 5 років був перехідний період, який буде передбачати перехід на публічні та непублічні компанії.

"ЗАТ залишаються. Хочеш робити якийсь рух, вибери для себе формулу: стань публічним або не публічним і, відповідно, підпадаєш під чинність нового закону. Як це вийде - не знаю, маю на увазі в депутатському залі", - відзначив Балюк.

Але все-таки голова комісії вірить, що на другій сесії Верховна Рада прийме закон про акціонерні товариства. До того ж він сподівається, що на найближчому засіданні Кабмін розгляне законопроект про акціонерні товариства і подасть його в парламент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді