"Майкрософт Україна" за рік збільшила прибуток на 49%

Четвер, 21 вересня 2006, 17:28

За результатами закінчення фінансового року з 1 липня 2005 по 31 червня 2006 компанія "Майкрософт Україна" оголосила про зростання квартального прибутку на 49%.

При цьому зростання бізнесу Microsoft в Україні щодо європейського ринку складає 5%. За цими показниками Україна традиційно відстає від Росії, частка якої на європейському ринку складає близько 25%, повідомляє Ліга.

У цілому капіталізація Microsoft складає на сьогоднішній день близько 250 млрд. дол.

За три роки роботи в Україні найуспішнішим для "Майкрософт Україна" став 2006 рік.

За словами Валерія Лановенко, гендиректора компанії, Microsoft розділяє свій бізнес на три основні напрямки. Це, у першу чергу, сектор операційних систем (ОС) для персональних комп'ютерів (ПК), де в січні 2007 очікується вихід Windows Vista.

Поряд із сектором систем для ПК компанія робить велику ставку на серверний напрямок ОС та сферу продуктів для організації бізнесу, зокрема, Microsoft Office, вихід останньої версії якого очікується паралельно з появою Vista.

Лановенко також відзначив позитивні тенденції, які простежуються в Україні в області боротьби з комп'ютерним піратством. Якщо раніше з проданих на території країни ОС Windows близько 78% були піратськими, то тепер кожен другий комп'ютер поставляється з ліцензійною системою.

Нагадаємо, в серпні 2006 року компанія Microsoft, зі схвалення своїх акціонерів, викупила 8% власних акцій на суму 20 млрд. дол. З тією ж метою в майбутньому буде витрачено ще 20 млрд. дол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді