Британський мільярдер обіцяє $3 млрд. на боротьбу з глобальним потеплінням

Понеділок, 25 вересня 2006, 11:48

Британський мільярдер Річард Бренсон пообіцяв виділити 3 млрд. дол. протягом десяти років на боротьбу з глобальним потеплінням.

"Ми раді повідомити сьогодні про рішення взяти на себе зобов'язання по інвестиції 100% усіх майбутніх надходжень у Virgin Group від нашого транспортного бізнесу, включаючи потяги та авіалінії, на боротьбу з глобальним потеплінням", - повідомив Бренсон на прес-конференції у Нью-Йорку, передає Ліга.

Нагадаємо, днями один із ведучих американських дослідників клімату Джеймс Хансен, що очолює науково-дослідний інститут Goddard Institute for Space Studies при Національному управлінні з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA), заявив, що у світу залишилося 10 років для того, щоб почати рішучі дії проти глобального потепління і запобігти кліматичній катастрофі.

На думку вченого, урядам варто вжити заходів, спрямованих на обмеження викидів вуглекислого газу, і не дозволити середній температурі повітря піднятися більш ніж на 1 градус за Цельсієм.

"Я думаю, що в нас залишився дуже короткий період, протягом якого ми можемо розібратися зі зміною клімату... не більше ніж десять років, це максимум", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді