Дніпропетровська СБУ накрила "фінансиста", котрий "відмив" 150 млн. грн.

Вівторок, 24 жовтня 2006, 13:22

Співробітники управління СБУ в Дніпропетровській області минулого тижні ліквідували конвертаційний центр у Дніпропетровську.

У повідомленні сказано, що мешканець Дніпропетровська створив цілу мережу "транзитних" та "фіктивних" підприємств, на які перераховувалися безготівкові грошові кошти підприємствами-"клієнтами", передає Finance.ua з посиланням на прес-службу СБУ.

"Гроші знімалися в касах банків за підробленими документами. З початку року по серпень місяць з кредитно-банківської системи України заповзятливий "фінансист" незаконно вивів у "тіньовий" оборот понад 150 млн. грн.", - сказано в повідомленні.

У повідомленні також підкреслено, що арештовано 28 рахунків 11 комерційних підприємств області.

Триває слідство, встановлюється коло причетних до злочину осіб.

Прокуратурою Дніпропетровської області за даним фактом порушено кримінальну справу за статтею 200 ч.1 КК України "Незаконні дії з документами на перерахування, платіжними картками або іншими засобами доступу до банківських рахунків", що передбачає позбавлення волі терміном до 3 років; ст. 205 ч.1 КК України "Фіктивне підприємництво", що передбачає обмеження волі терміном до 3 років; ст. 212 ч.2 КК України "Ухилення від сплати податків, зборів та інших обов'язкових платежів", що передбачає виправні роботи терміном на 2 роки або обмеження волі терміном до 5 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді