Fitch змінило прогноз по Україні на "позитивний" із "стабільного"

Середа, 25 жовтня 2006, 15:02

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинги дефолту емітента України по зобов'язаннях в іноземній і національній валюті на рівні "BB-", повідомляється у прес-релізі агентства.

Прогноз рейтингів було змінено на "позитивний" із "стабільного", передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, Fitch підтвердило верх рейтингу на рівні "BB-" і короткостроковий рейтинг "B".

Зміна прогнозу по рейтингах відображає думку Fitch про можливості підвищення суверенних рейтингів України в міру розвитку економіки й збереження політичної стабільності в країні протягом більш тривалого періоду.

"Очікується, що у 2006 році українська економіка продемонструє вражаюче зростання на рівні 5,5%, незважаючи на політичну невизначеність і січневий ріст імпортних цін на газ", - відзначив Ендрю Кохун, директор аналітичної групи Fitch по суверенних рейтингах.

На думку Fitch, розвитку економіки України будуть сприяти такі фактори, як високий рівень споживчих витрат і збільшення інвестицій.

Ситуація у сфері державних фінансів безперечно залишається позитивним рейтинговим фактором. Відношення валового загального державного боргу до ВВП України на кінець 2005 року становило 18,4%, що набагато нижче середнього значення для країн з рейтингом "BB".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді