Порошенко обіцяє не дати вимивати гроші через ВЕЗ і ТПР

Понеділок, 13 листопада 2006, 17:50

Голова Комітету Верховної ради з питань фінансів та банківської діяльності Петро Порошенко повідомив про те, що у проекті Бюджету-2007 всі платежі, від яких звільняються суб’єкти ВЕЗ і ТПР, будуть оформлюватися у вигляді податкових векселів.

"Ми в значній мірі врегулювали "податкові дири", які могли б виникнути у держбюджеті через діяльність суб’єктів ВЕЗ і ТПР, - сказав Петро Порошенко. - І я можу сказати, що в разі, якщо запропоновані нами норми буде підтримано депутатами, то підприємцям, які працюють у ВЕЗ і ТПР, буде якщо не неможливо, то вкрай складно відхилятися від сплати податків законним шляхом".

За його словами, всі податкові преференції будуть тепер не пільгами, що звільняють від сплати податку, а податковими кредитами.

На думку Порошенка, за такої системи буде значно складніше вимивати з бюджету мільйонні кошти, "які мають перекочувати до власних прибутків" суб’єктів ВЕЗ і ТПР.

"Наприклад ви маєте, припустимо, пільгу з податку на прибуток протягом трьох років, - сказав Порошенко. – Тоді вам слід видати вексель на цей термін, і коли він закінчиться, треба повернути всі несплачені податки до державного бюджету".

"Так, це кредит без відсоткової ставки, - говорить Порошенко, - але він має бути повернений державі. І ці пільги не матимуть значного впливу на загальне конкурентне середовище в державі, тому що, в будь якому випадку, всі ці податки мають закладатися в структуру собівартості товарів".

Економічна Правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді