23 донецьких підприємства вимагають 152 млн. грн. ПДВ

Середа, 15 листопада 2006, 09:56

Двадцять три підприємства Донецької області вимагають відшкодування ПДВ у розмірі 151 млн. 800 тис. грн.

Така цифра була названа на черговому засіданні Донецької обласної комісії з повернення ПДВ, повідомляє "Остров" з посиланням на прес-службу голови Донецької ОДА.

У ході засідання, на якому були присутні члени комісії і представники промислових підприємств регіону, було розглянуто реєстр на відшкодування ПДВ станом на 13 листопаду 2006 року.

У реєстрі значаться 23 великі підприємства, на яких завершено перевірки і визначено розміри сум ПДВ на відшкодування.

Загальна сума ПДВ по реєстру складає 151 млн. 800 тис. грн. Нагадаємо, що на минулому засіданні розглядалася сума ПДВ у 271 млн. 962 тис. грн. У випадку затвердження реєстру в центральних інстанціях на розрахункові рахунки підприємств Донецької області надійде 42 млн. 472 тис. грн.

Як зазначається у повідомленні прес-служби, у цьому випадку з 23 заявлених у реєстрі підприємств 13 одержать 100% відшкодування ПДВ, а на чотирьох підприємствах відсоток відшкодування ПДВ перевищить 50%.

По малих і середніх підприємствах питання відшкодування ПДВ вирішуються працівниками податкової інспекції в робочому порядку.

Члени комісії висловили ряд зауважень щодо обґрунтування проведених перевірок, їхньої тривалості і можливостях проведення перевірки по всіх ланках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді