ЄБРР: Україна - енергоємна та неефективна країна

Четвер, 16 листопада 2006, 13:45

Європейський банк реконструкції та розвитку характеризує Україну як одну з найбільш "енергоємних і неефективних" країн регіону, йдеться в щорічній доповіді ЄББР "Про процес переходу за 2006 рік у країнах СНД і Монголії".

На думку авторів, українська економіка вразлива перед подальшим ростом цін на імпорт енергоносіїв і коливанням цін на метали, що є головною статтею товарного експорту України, повідомляють "Экономические известия".

В ЄБРР також вважають, що зниження темпів інфляції може в другій половині 2006 року змінитися у зворотний бік через підвищення плати за комунальні послуги, зокрема за енергоносії.

У Доповіді при цьому відзначається, що, незважаючи на підвищенні цін на енергоносії в першій половині 2006 року, "економіка країни зуміла це пережити".

За прогнозами ЄБРР, зростання ВВП в 2006 році складе 6%, а в подальшій перспективі поступове зближення вітчизняних і західних цін на вуглеводні стане одним з найважливіших стимулів для інвестицій, у тому числі й в енергетику, і в енергозберігаючі технології, у масштабах всієї української економіки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді