Януковичі почали накручувати борг України

Четвер, 16 листопада 2006, 14:55

15 листопада Україна успішно здійснила нове запозичення шляхом випуску єврооблігацій на суму 1 млрд. дол. терміном на 10 років.

Організаторами запозичень виступили інвестиційні банки Credit Suisse, Deutsche Bank і UBS Investment Bank. Виїзна презентація випуску для міжнародних інвесторів відбулася в Лос-Анджелесі, Нью Йорку і Лондоні 10-14 листопаду, передає Ліга.

Як повідомили в Мінфіну, проект України викликав широкий інтерес у міжнародних інвесторів: загальний попит склав більш ніж 2 млрд. 400 млн. дол. У запозиченні взяли участь 165 міжнародних інвесторів.

Відповідно до закону про Держбюджет-2006, дефіцит бюджету в розмірі 12 млрд. 900 млн. грн. повинний покриватися за рахунок зовнішніх, внутрішніх запозичень і надходжень від приватизації.

"Зважаючи на те, що за 8 місяців поточного року не було здійснено жодного запозичення ні на зовнішньому, ні на внутрішньому ринках капіталів, а від приватизації надійшло лише близько 10% річних призначень, урядові довелося в рекордно короткий термін почати роботу щодо пошуку засобів для погашення дефіциту бюджету", - повідомив заступник міністра фінансів Сергій Макацарія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді