Верховна Рада пустила іноземні банки в Україну

Четвер, 16 листопада 2006, 16:57

Верховна Рада дозволила іноземним банкам відкривати філії в Україні.

За законопроект № 2402 "Про внесення змін у Закон України "Про банки і банківську діяльність" проголосували 387 депутатів при необхідних 226, передає Обком з посиланням на Українські новини.

Прийнятий закон передбачає, що право на відкриття філій мають банки з країн, які співпрацюють з міжнародною організацією по розробці фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей, отриманих злочинним шляхом (FATF), які мають статутний капітал не менш 150 млн. євро; при цьому мінімальний розмір капіталу філії, яка відкривається в Україні, не може бути менше 10 млн. євро.

Крім того, іноземний банк, який відкриває філію в Україні, у писемній формі гарантує безумовне виконання всіх зобов'язань, які виникають у зв'язку з діяльністю філії.

Внески фізичних осіб у філіях іноземних банків гарантуються в порядку і розмірах, передбачених українським законодавством.

На думку президента Віктора Ющенко, який і подав даний законопроект, документ буде сприяти активному розвитку української банківської системи за рахунок залучення іноземного капіталу і сучасних банківських технологій, а також прискорить вступ України до Світової організації торгівлі.

Як повідомлялося, раніше Національний банк ініціював дозвіл іноземним банкам відкривати філії в Україні, однак Рада не підтримала відповідну ініціативу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді