"Газпром" продовжує підминати під себе російські ЗМІ

Середа, 22 листопада 2006, 15:11

Державний російський газовий монополіст "Газпром" добрався до однієї із найпопулярніших газет у Росії.

За словами генерального директора холдингу "Газпром-медіа" Ніколая Сєнкєвіча, купівля газети "Комсомольская правда" повинна відбутися на початку року, передає Ліга.

"Ця угода непроста", - сказав Сєнкєвіч і додав, що незважаючи на це, "він не бачить серйозних перешкод для її укладення".

Видання The Financial Times Deutschland пише про те, що важливу роль в угоді грають президентські вибори 2008 року. І нагадує, що в руках "Газпрому" уже знаходиться один із найбільших російських телеканалів - НТВ, а також газета "Вєсті".

За даними дослідницької компанії TNS Gallup Media, читацька аудиторія "Комсомольскої правди" складає близько 2 млн. 100 тис. на день. Для газети характерне некритичне висвітлення подій стосовно глави держави Владіміра Путіна.

Газета зазначає, що критики Путіна дорікають йому тим, що він урізає свободу слова, підкоряючи контролю державних компаній найважливіші видання і телеканали. За оцінкою спостерігачів, Кремль зацікавлений в одержанні ще більшого контролю над ЗМІ напередодні президентських виборів 2008 року.

Варто сказати, що глава "Газпрому" і довірена особа Путіна Алєксєй Міллєр в останні 4 роки інтенсивно скуповує компанії і частки.

Поряд з медійними компаніями в списку придбань "Газпрому" значаться компанії з електроенергетичної, атомної та нафтової галузей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді