Боуг: Україна та Росія однаково близькі до СОТ

Четвер, 23 листопада 2006, 18:44

Україна та Росія однаково близькі до вступу до СОТ, заявляє глава представництва Європейської Комісії в Україні Ієн Боуг.

"І Україна, і Росія більш-менш однаково близько перебувають до членства у СОТ", - сказав Боуг на прес-конференції в четвер у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, представництво Єврокомісії в Україні інформовано, що в цей час у Верховній Раді розглядаються законопроекти, необхідні для вступу України до СОТ.

У зв'язку з цим Боуг відзначив, що в даній сфері є одне питання, що має особливу важливість.

"Коли будуть опубліковані закони, що стосуються вступу України до СОТ, ми (Єврокомісія) будемо дуже уважно вивчати тексти цих законів. Тому що недостатньо просто прийняти закон - цей закон повинен відповідати нормам СОТ, а також тим угодам, які підписала Україна в рамках переговорів щодо вступу до СОТ зі своїми торговельними партнерами і, зокрема, з ЄС", - заявив він.

Відповідаючи на питання журналістів про можливу дату вступу України в цю організацію, представник Єврокомісії припустив, що це може відбутися в першій половині наступного року.

"Але це залежить від того, наскільки швидко Україна зможе виконати всі ті завдання, які вона повинна виконати", - додав Боуг.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді