Добкін придумав, як віддати борги "Газу України"

П'ятниця, 24 листопада 2006, 09:55

Харківська міськрада дозволила трьом комунальним підприємствам міста одержувати для погашення заборгованості кредити під заставу майна.

Зокрема, Харківський мер Михайло Добкін підписав прийняте в середу на черговій сесії міськради рішення про передачу майна комунальних підприємств "Харківські теплові мережі" (ХТМ), "Міськелектротранс" й "Вода" під заставу при одержанні банківських кредитів.

"На даний момент складається список об'єктів, які можуть послужити заставою. Необхідність у змінах умов кредитування виникла у зв'язку з тим, що "Газ України" почав вимагати із грудня 100-відсоткову передоплату за газ", - заявив Добкін.

За даними "Газу України", у листопаді 2006 року ТКЕ Харківської області розрахувалися за газ лише на 7%, тоді як за аналогічний період 2005 року - на 39%.

Загальний борг ТКЕ Харківської області становить - 174,2 млн. грн, що є найбільшим показником серед регіонів України.

На початку листопада Михайло Добкін направив ХТС лист, у якому вимагав не розраховуватися з ГУ до уточнення розмірів боргу. Після цього віце-прем'єр Андрій Клюєв викликав до себе Добкіна і зажадав від нього в найкоротший термін сплатити борг ХТМ.

У відповідь Михайло Добкін почав вимагати провести перевірку дій керівників газопромислових управлінь "Харківгазвидобування", "Шебелинкагазвидобування", а також АТ "Харківобленерго" і ВАТ "Харківська ТЕЦ-5".

В результаті глава Мінпаливенерго Юрій Бойко в понеділок заявив, що перевірка показала відсутність провини глав енергокомпаній у боргах за газ, і направив до Харкова вимогу погасити заборгованість протягом найближчих двох тижнів, загрожуючи в іншому випадку вже з 10 грудня обмежити поставку палива в регіон.

proUA

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді