Названо імена всіх мільярдерів, які живуть у Лондоні

Понеділок, 27 листопада 2006, 18:21

Лондон - найпривабливіше місто для мільярдерів. Незважаючи на те, що в Нью-Йорку, Москві й Сан-Франциско живе більше мільярдерів, ніж у Лондоні, тільки столиця Великобританії стала новим будинком для стількох багатих людей з інших країн.

У жодному іншому місті світу не проживає стільки мільярдерів-іноземців, з'ясували експерти журналу Forbes.

Усього в Лондоні проживає 23 чоловік, чий особистий стан оцінюється більш ніж в один мільярд доларів. Для Порівняння в Нью-Йорку таких заможних людей 34, а в Москві й Сан-Франциско по 20.

Однак Лондон відрізняється від цих фінансових столиць світу, бо в них більшість мільярдерів-резидентів є громадянами країни, у якій перебуває місто.

У випадку з Лондоном це не так - тільки 12 з 23 мільярдерів є громадянами Великобританії. Інші - це приїжджі з інших країн, які воліють жити й працювати в Лондоні, а не в себе на батьківщині.

На першому місці перебуває громадянин Індії сталеливарний магнат Лакшмі Міттал, статки якого оцінюються в 23,5 млрд. доларів.

Він на одну позицію випереджає громадянина Росії, власника футбольного клубу Chelsea, екс-власника "Сібнєфті" і губернатора Чукотки Романа Абрамовіча, на рахунок якого експерти Forbes записали 18,2 млрд. доларів.

На третьому місці - Лєонард Блаватнік, який виріс у Росії й емігрував до США, колега по бізнесу Віктора Вєксєльбєрга та Міхаіла Фрідмана, власник активів у Росії, Казахстані, Великобританії й Аргентині. Член ради директорів компанії Warner Music. Особисті статки Блаватніка - 5 млрд. доларів.

На четвертому місці датчанка Шарлін де Карвальо-Хайнекен - дочка засновника пивної імперії Heineken. Після смерті батька вона успадкувала 25% акцій сімейної компанії. Чоловік Шарлін очолив компанію. Особисті статки де Карвальо-Хайнекен - 5 млрд. доларів.

Перший підданий Великобританії потрапив у список багатіїв лише на п'яте місце. Девід Рубен і його брат Симон народилися в Бомбеї, але виросли в Лондоні. Їхні загальні статки оцінюються в 3,6 млрд. доларів.

Серед інших заможних лондонців не громадян Великобританії - француз Філіп Форьєль-Дестезе засновник кадрового агентства Adecco, південно-африканський бізнесмен власник девелоперської компанії Дональд Гордон, ще два громадяни Індії бізнесмен від авіації Нареш Гойяль і підприємець Аніл Агарваль, а також перший ісландський мільярдер Бьоргольфур Тор Бьоргольфссон.

На думку журналістів The Forbes заможні бізнесмени, які можуть без будь-яких труднощів вибрати будь-яке місто світу як місце постійного проживання, надають перевагу Лондону, тому що в цього міста є маса переваг перед іншими сучасними мегаполісами.

По-перше, це величезні податкові пільги. Відповідно до британського законодавства, людина, яка не одержала британського громадянства, але при цьому значну частину часу живе в Лондоні, має право платити податки тільки з доходів, отриманих у Великобританії.

Тобто, маючи статус резидента, мільярдери не зобов'язані платити податки зі своїх доходів в інших країнах.

Цю лазівку уряд Великобританії неодноразово погрожував знищити, однак вона існує й донині, чим і користуються близько 100 тисяч іноземців. Багато хто з них доларові мультимільйонери.

Не менш важлива для заможних лондонців і розвинена інфраструктура розкоші. У столиці Великобританії можна знайти будь-яку послугу й професіонала в будь-якій спеціальності: від садівників або перукарів для собак до гувернанток й охоронців, тренерів і фінансових консультантів.

Крім того, Лондон залучає заможних жителів економічною й політичною стабільністю, а також можливістю приймати активну й особисту участь у фінансовому й діловому житті планети.


Рейтинг найбагатших мешканців Лондону:
1. Лакшмі Міттал, 23,5 млрд. доларів
2. Роман Абрамович, 18,2 млрд. доларів
3. Леонард Блаватнік, 5 млрд. доларів
4. Шарлін де Карвальо-Хайнекен, 5 млрд. доларів
5. Девід Рубен, 3,6 млрд. доларів
6. Бернард Екклстоун, 3,4 млрд. доларів
7. Аніл Агарваль, 2,8 млрд. доларів
8. Ричард Бренсон, 2,8 млрд. доларів
9. Чарльз Кадоган, 2,8 млрд. доларів
10. Бруно Шредер, 2,5 млрд. доларів
11. Бьоргольфур Тор Бьоргольфссон, 2,2 млрд. доларів
12. Надхмі Аучі, 2 млрд. доларів
14. Філіп Форьєль-Дестезе, 2 млрд. доларів
15. Дональд Гордон, 1,6 млрд. доларів
16. Девід Сейнсбері, 1,6 млрд. доларів
17. Едуард Шифрін, 1,6 млрд. доларів
18. Нареш Гойяль, 1,5 млрд. доларів
19. Джонатан Хармсуорт, 1,4 млрд. доларів
20. Ллойд Дорфман, 1,3 млрд. доларів
21. Махді Аль-Тажир, 1 млрд. доларів
22. Ричард Дезмонд, 1 млрд. доларів
23. Луїс Бекон, 1 млрд. доларів

NEWSru.com

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді