Текст директив на візит прем’єра до США, через які посварилися Ющенко і Янукович

Середа, 29 листопада 2006, 16:39

Скандал зі скасуванням візиту Віктора Януковича до США став ще одним майданчиком війни між президентом і прем’єром.

Інформація "Української правди", оприлюднена у вівторок вночі, про рішення МЗС перенести поїздку Януковича, підтвердилася. У середу зранку прем’єр і міністр закордонних справ Борис Тарасюк стали привселюдно з'ясовувати стосунки, звинувачуючи один одного в зриві візиту.

Формальною причиною для скасування поїздки стало те, що Янукович не подав Ющенку на затвердження директиви – тобто тези, які він збирається виголошувати у США. Ющенко побачив у цьому спроби узурпації його влади – керівництва зовнішньою політикою України.

Коли розборки почалися прямо під час засідання Кабміну, в присутності журналістів, вихід із ситуації було знайдено зусиллями присутнього постпреда Ющенка Арсенія Яценюка.

Він сказав, що Ющенко затвердить директиви, запропоновані Януковичем. І через декілька годин у секретаріаті президента відбувся брифінг, де куратор міжнародних відносин на Банковій Олександр Чалий оголосив про схвалення директив.

Чалий повідомив, що директиви, які отримали благословення Ющенка, зазнали незначних, суто технічних змін у порівнянні з тим варіантом, який йому надіслав Янукович. Це ж підтвердив і віце-прем'єр Дмитро Табачник.

Самі директиви, якими керуватиметься Янукович в США, у вівторок були розглянуті на засіданні ради антикризової коаліції, а під час Кабміну їх демонстративно підписав прем'єр.

У розпорядження "Української правди" потрапив цей документ, через який виник весь сир-бор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді