Фішери пограбують 10% американців у новорічні свята

Середа, 29 листопада 2006, 17:18

Кожен десятий покупець американських інтернет-магазинів стане жертвою нелегальних операцій з кредитними картами під час новорічних свят.

До такої невтішної статистики, як повідомляє AFP, прийшли фахівці Національного споживчого союзу й Національного альянсу по безпеці США.

При цьому дані свіжого опитування 9000 дорослих американців, проведеного Zogby International, говорять про те, що дві третини з них зроблять хоча б одну покупку через Інтернет під час новорічних свят.

Дослідники відзначають, що в такий спосіб люди хочуть уникнути стояння в черзі спочатку на паркуванні біля магазина, а потім у касах.

Дослідницька фірма comScore Networks припускає, у свою чергу, що витрати онлайнових покупців під час різдвяних канікул 2006 року складуть 24 млрд. доларів, а це на 24% більше, ніж торік.

Причому, у цю цифру не включені витрати на подорожі, які теж добре продаються в різдвяний період.

Звичайно ж, такі обсяги покупок не залишають байдужими мисливців за чужими кредитними картами.

Згідно припущень компанії Gartner, цього року від дій зловмисників постраждають 24,4 млн. американців, тоді як торік ця цифра була в 2 рази менше.

Ще більше збільшаться грошові втрати розраховуючи на один потерпілого - до 1244 доларів. Торік злодіям удалося одержати істотно менше грошей - усього по 257 доларів з однієї жертви.

Однією з причин розгулу злочинності в Інтернеті організація SANS Institute вважає все більшу кількість кіберзлочинців в Азії й Східній Європі.

UABanker

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді