Семенюк зібралася виручити від продажу обленерго 2,3 млрд. грн.

П'ятниця, 3 листопада 2006, 11:39

Якщо Кабмін підтримає пропозицію Фонду держмайна щодо продажу невеликих пакетів акцій обленерго, то протягом трьох тижнів від їхньої приватизації можна буде отримати близько 2 млрд. 300 млн. грн.

Впевненість у цьому на прес-конференції в п'ятницю висловила глава ФДМ Валентина Семенюк, передає Ліга.

Пропозицію Семенюк залишити за державою 60%+1 акцію обленерго й продати пакети акцій по 5-10% уже підтримав економічний комітет уряду. Тепер пропозицію буде розглянуто на засіданні урядового комітету під керівництвом віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва, після чого вона надійде на засідання уряду.

За словами Семенюк, Клюєв, котрий є противником приватизації невеликих пакетів акцій обленерго, не підтримає пропозиції ФДМ, фонд буде просити галузеві міністерства, щоб ті подавали свої пропозиції щодо приватизації.

Семенюк зазначила, що продаж невеликих пакетів акцій обленерго вона запропонувала, виходячи з інтересів безпеки держави і сподівається, що це питання може бути розглянуте на засіданні Кабінету міністрів уже в середу.

Нагадаємо, раніше Валентина Семенюк називала продаж невеликих пакетів акцій обленерго та генеруючих компаній єдиним виходом із ситуації з виконанням приватизаційного плану.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді