Bank of America - найдорожчий банк світу

Четвер, 30 листопада 2006, 12:05

На світовому банківському ринку змінився лідер: Bank of America обігнав Citigroup по ринковій капіталізації — 29 листопада він коштував 243,7 млрд. дол.

Інвесторам подобається його стратегія з упором на роздрібних клієнтів. А Citigroup, розвиваючи глобальний бізнес, потрапив під перехресний вогонь регуляторів різних країн.

Bank of America (BoA) зробив ставку на роботу з американським споживачем. Провівши більше 70 поглинань, включаючи купівлю в 2003 р. за 47,8 млрд. дол. сьомого по величині банку США FleetBoston Financial, він став першим банком з роздрібною мережею "від узбережжя до узбережжя".

Зате Citigroup присутній у 105 країнах світу, а його позиції в інвестбанківському секторі набагато сильніше, ніж в BoA. Однак глобальна експансія означає значний ріст витрат і ризики ведення бізнесу в інших країнах. Із цими проблемами і зштовхнувся Citigroup, це й привело до падіння курсу його акцій.

Близько 10% депозитів у США приходяться на BoA, а частка Citi — 3,2%.

У списку найдорожчих компаній світу BoA і Citi займають 4-і й 5-і місця, відповідно.

Переслідувачі відстали далеко: британський HSBC коштує 210,8 млрд. дол., американський J. P. Morgan Chase - 160,3 млрд. дол., японський Mitsubishi UFJ Financial - 123,4 млрд. дол.

Незважаючи на те, що Citi як і раніше випереджає ВоA по капіталам і активам, темпи зростання ключових показників в останнього набагато вище, так що не виключено, що ВоA зможе обігнати свого конкурента й по цих параметрах.

Ведомости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді