ФДМ обурений діями Мінпаливенерго та НАК "Енергокомпанія України"

Четвер, 30 листопада 2006, 19:08

Фонд держмайна обурений діями Міністерства палива та енергетики і НАК "Енергетична компанія України", які допустили прийняття зборами акціонерів ВАТ "Одесаобленерго" 6 листопада рішення про проведення додаткової емісії акцій на суму 100 млн. грн, що скоротить частку держави в статутному фонді з 25%+1 акція до 8,6%.

Як говориться в заяві ФДМ про рішення зборів акціонерів, що наносить шкоду державним інтересам, Фонд проінформував президента, голову Верховної Ради, прем'єр-міністра, а також Службу безпеки України й Раду національної безпеки та оборони.

У заяві відзначено, що Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) України листом від 29 листопада повідомила ФДМ про документи, що надійшли, на реєстрацію додаткового випуску акцій "Одесаобленерго".

За це рішення, по даним ДКЦПФР, проголосувало 68,85% присутніх на зборах акціонерів (усього було зареєстровано 80,37% акціонерів).

ФДМ повідомив, що на дату ухвалення рішення про додемісію акцій статутний фонд товариства становив 52,124 млн. грн., акціонери вирішили збільшити його на 100 млн. грн. шляхом закритого розміщення 400 млн. іменних акцій номінальною вартістю 0,25 грн.

Дане рішення акціонерів, на думку ФДМ, грубо порушує п.3 постанови Кабінету міністрів №794 від 22 червня 2004 року "Про створення Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України", відповідно до якого розмір переданого в її статутний фонд держпакета акцій "Одесаобленерго" (25%+1 акція) не може бути змінений.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді