Секретаріат рекомендує Ющенко не підписувати бюджет

Середа, 6 грудня 2006, 16:24

Секретаріат президента вважає, що Верховна Рада прийняла закон "Про Державний бюджет на 2007 рік" без врахування серії пропозицій глави держави Віктора Ющенко, які він вносив у процесі підготовки законопроекту.

Про це повідомив на брифінгу керівник служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Олександр Шлапак, передає проуа.

Він пояснив, що президент просив установити більш високий показник прожиткового мінімуму на 2007 рік, і стурбований тим, що на майбутній рік установлені нижчі темпи росту соціальних стандартів.

"Президент вважає, що рівень, що заставлявся в держбюджеті 2007 року, значно нижче реального рівня прожиткового мінімуму", - відзначив Шлапак.

За його даними, на 1 листопада прожитковий мінімум становить 391 гривню, а на 1 січня він складе 405 гривень, у той час як парламент установив у бюджеті на рівні 380 гривень.

Із цим стандартом, нагадав Шлапак, пов'язані інші соціальні показники, зокрема, розмір мінімальної пенсії.

Крім того, парламент не врахував Держбюджеті побажання Президента щодо фінансування Збройних Сил.

Зокрема, мова йде про необхідність вирівняти зарплати військовослужбовців і службовців інших військових формувань. "Ця позиція президента також врахована не була", - підкреслив Шлапак.

Також, за його словами, у президента було побажання виключити з бюджету середньострокові позики Міністерства фінансів, і був проти змін у закон про податок на додану вартість, які вводили можливість вексельних розрахунків при імпорті в Україну деяких товарів.

У зв'язку з цим, Шлапак буде рекомендувати Ющенко не підписувати цей Держбюджет.

"Я особисто буду рекомендувати не підписувати такий закон про бюджет", - підкреслив він.

Як повідомлялося, у середу, 6 грудня, Верховна Рада прийняла закон "Про Державний бюджет на 2007 рік" з доходами 147,888 млрд. гривень, витратами 161,819 млрд. гривень і граничним дефіцитом 15,716 млрд. гривень.

proUA

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді