Очікуючи на покоління-2000

Понеділок, 12 лютого 2007, 12:15

Більше п'ятнадцяти років назад усім громадянам СРСР, котрі вільно чи випадково опинилися на території України, запропонували інвестувати весь наявний у них капітал – а тоді він був невеликим: роботящі руки, світла голова, можливо, міцні кулаки, а у декого і вміння влучно стріляти – у якесь перспективне підприємство. Громадяни погодилися. Так з'явилося нове акціонерне підприємство "Незалежна Україна".

На задвірках світу

Всі ці роки перспективним підприємством "Україна" керувала досить тісна і нечисленна група людей. Більшість із них прийшли з партійних, комсомольських і профспілкових кіл радянського істеблішменту. Їх було небагато – тисяч десять-п'ятнадцять.

Ми знаємо їхні імена. Це президенти Кравчук, Кучма і Ющенко. Прем'єр-міністри Масол, Марчук, Лазаренко, Пустовойтенко, Ющенко, Кінах, Янукович, Тимошенко, Єхануров і інша міністерська сошка. Це депутатські корпуси. Це олігархи і просто впливові люди, що робили хто човниковий рух із влади в багатство і назад, а хто – концентричний рух довкола влади.

Це бандити, що між собою стали поважними людьми, і шановані люди, яких важко відрізнити від бандитів. За п'ятнадцять років ці люди заволоділи Україною і тепер розпоряджаються нею, як своєю власністю.

Україна і є їхньою власністю.

Які ж результати роботи акціонерного підприємства "Україна" під їхнім керуванням?

Не дуже добрі, якщо чесно.

Про ефективність роботи української еліти можна судити за багатьма показниками. За інших рівних або рівних стартових умовах – країна пасла, пасе і збирається пасти задніх і надалі.

За п'ятнадцять років вартість акції України, за яку найпростіше взяти валовий внутрішній продукт на душу населення, виросла лише на кілька відсотків. Виявилося, що громадяни, що вкладали протягом п'ятнадцяти років свою працю, здібності й уміння в акціонерне підприємство Україна, живуть зараз у середньому навряд чи краще, ніж жили в часи дефіциту мила і сигарет у 1990-му році.

За цей самий час сусідні підприємства, що стартували приблизно з тієї ж точки, повернули своїм акціонерам якщо не сторицею, то досить вагомими змінами в житті. Давайте подивимося, як росли акції схожих підприємств за цей самий час

Читайте далі на Економічній правді

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді