Чорноволу й Бандері поставлять пам'ятники

Середа, 21 лютого 2007, 14:30

У Тернополі планують встановити пам'ятники голові Народного Руху України В'ячеславу Чорноволу та ідеологу українського національного руху, лідеру ОУН Степану Бандері.

Пам'ятники планується спорудити до ювілеїв політичних діячів: 70-річчя з дня народження Чорновола й 100-річчя з дня народження Бандери, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ідея увічнити Бандеру в пам'ятнику на одній з вулиць Тернополя належить воїнам ОУН-УПА, а створення його (пам'ятника) до 100-річчя – ініціатива нашого управління", - відзначив член оргкомітету, начальник управління аналітики та прогнозування внутрішньої політики облдержадміністрації Володимир Ткач.

"Після того, як оргкомітет затвердить план дій, він звернеться до міськради з проханням виділити ділянку для монументу і відкриє банківський рахунок для збору коштів" – додав він.

Аналогічна ситуація і зі зведенням пам'ятника Чорноволу, з тією лише різницею, що місцева організація Народного Руху України вже давно почала збір коштів на цей пам'ятник.

70 років із дня народження Чорновола виповнюється 24 грудня 2007 року, а 100 років із дня народження Бандери – 1 січня 2009 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді