Новий "проффесор" в уряді Януковича. Помилки в заяві

Понеділок, 26 лютого 2007, 13:34

Представники Партії регіонів зробили чергову граматичну помилку при написанні своїх публічних заяв.

Віце-прем'єр Віктор Слаута, звертаючись до голови Верховної Ради Олександра Мороза з проханням про складення депутатських повноважень, заявив, що просить "розлянути" його заяву замість "розглянути".

Буква "Г" випала зі слова, наче й не бувало...

Крім того, Слаута пропустив дієслово "прошу" та іменник "питання", тому що в нинішньому вигляді текст документу не розкриває суті звернення нового віце-прем'єра. За логікою, має писатися "прошу розглянути питання".

Януковича і його команду просто переслідує прокляття граматичних помилок і описок.

Все почалося зі слова "проФФесор", яке Янукович власноруч написав у документах до Центрвиборчкому під час виборів президента 2004 року.

Тоді ж у декларації про доходи Янукович в графі "займана посада" написав "прЄмьЄр-міністр" замість "прем'єр-міністр", допустивши ще дві помилки.

Пізніше в одній з регіональних газет знайшли побажання читачам від Януковича із власноруч зробленою припискою "з люВовью".

Щоб не повторювати цієї ганьби, у 2006 році при висуненні Януковича на друге прем’єрство документи, які він мав заповнити власноруч, замість нього оформив хтось з працівників Партії регіонів.

Каліграфічний почерк цього анонімного співробітника контрастував зі стилем писання Януковича.

Але естафету помилок у Януковича підхопили його соратники. Восени 2006 року, подавши заяви про складення повноважень народних обранців, вони припустилися кількох помилок.

Так, Микола Азаров свою посаду написав як "перший віце-прем'Ер-міністр" замість "перший віце-прем'Єр-міністр".

Володимир Рибак написав, що просить скласти з нього повноваження депутата в зв’язку з призначенням у крісло "віце-прем’єрА-міністра".

А Василь Джарти повідомив, що він вступив на посаду "міністра Экології".

І тепер ось на помилках спіймали Слауту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді