Подорожні замітки бізнес-спостерігача

Середа, 28 лютого 2007, 16:10

Бізнес і політика... Політика і бізнес...

Де Ідеологія, що полегшує сприйняття дійсності обивателем?

Усі забули про Головне – економічну активність людей.

У країнах СНД і Євросоюзу провели соціологічне опитування серед населення. Мета опитування: виявлення особливості ставлення опитаних до випадково отриманих грошей.

Питання звучало так: "Якби ви виграли мільйон, то що б ви з ним зробили?".

Результат був приголомшуючим: більшість респондентів у СНД готові були відразу ж витратити або роздати родичам і знайомим отримані гроші, і тільки 5% опитаних сказали, що почали б свій бізнес; а у країнах Західної Європи – 60% опитаних готові були вкласти випадковий мільйон у початок своєї справи.

Причина – у радянському минулому... Наші люди "у булочну на таксі не їздять", а дарма... Прийшов час їздити...

Прийшов час бути успішним, заможним, самостійним, поважати себе...

Прийшов час дозволити собі займатися улюбленою справою та вчитися "продавати" свою майстерність за достойні гроші...

Час кардинально змінювати світогляд, а не влаштовувати революції на вчорашніх популістських соціалістичних гаслах, щоб потім не знати, що робити з "розлюченим" у надіях на краще майбутнє народом.

Ідея особистої економічної самостійності як основи особистої свободи повинна пронизувати сьогодні кожен виступ високопоставленого чиновника, що думає про майбутнє цієї країни.

Ідея особистої економічної самостійності повинна стати ключовою в інформаційній активності ЗМІ.

Бізнес як вид діяльності повинен найближчим часом і в нашій країні стати найпопулярнішою та наймоднішою темою, інакше ми так і спочинемо на лаврах власної унікальності на околиці світового прогресу людства.

Держава сьогодні повинна, засукавши рукава, взятися за створення юридичних і економічних умов для розвитку приватної ініціативи населення в "побудові комунізму в кожній окремо взятій родині" власними руками її членів.

Засилля партій, що лицемірно прикривають свої економічні апетити соціалістично-комуністичними заграваннями з населенням, рано чи пізно зникне, тому що далі їм буде вже неможливо приховати свої справжні наміри.

Влада – це не дерибан, як би не посміхалися наївності даного твердження ті, хто сьогодні біля керма держави. Влада рано чи пізно прийде до людей з іншим світоглядом, здатним думати інакше й допомагати країні рости по-справжньому, по-дорослому.

Олег Афанасьєв, оглядач неоглядного майбутнього, для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді